Beugels bij jongere kinderen

Kaakverbreder: Sutuurexpansie of orthodontische snelle expansie

Dit is een vaste beugel in de bovenkaak. Deze beugel wordt geplaatst bij een smalle bovenkaak, plaatsgebrek of een zijdelingse kruisbeet van de tanden.

Uitneembare beugel

Dit is een losse beugel in de bovenkaak of de onderkaak. Deze kun je uitdoen bij het eten en het poetsen. Het is de bedoeling dat deze voor de rest altijd gedragen wordt. Deze wordt geplaatst om de tandstand te verbeteren en meer ruimte te maken voor de tanden op de kaak.

Lipbumper

Dit is een vaste beugel in de onderkaak. Deze zorgt ervoor dat de druk van de onderlip op de tanden weggehouden wordt en dat er meer ruimte komt in de onderkaak zodat de scheefstand van de tanden verbetert.

Plaatshouder

Indien er vroegtijdig melktanden verwijderd zijn, plaatsen we een plaatshouder. Deze zorgt ervoor dat de ruimte voor de definitieve tanden open gehouden wordt. Zoniet gaan de tanden schuiven en kan het zijn dat er later definitieve tanden weggehaald moeten worden omdat er plaatsgebrek is voor de doorbraak van alle tanden. De plaatshouder kan een vaste of losse beugel zijn.

Tonghek

Dit is een vaste beugel, deze zit vast in de boven- of de onderkaak. Deze zorgt ervoor dat de tong bij het slikken en praten niet meer tussen de tanden kan komen. De tong wordt zo automatisch naar het gehemelte geleid waardoor de open beet kan sluiten.